5 bästa hårdvaruplånböcker för att lagra din Bitcoin (2021)

vårt val

Bästa Bitcoin plånbok för

Popularitet

huvudbok Besök hemsida

Bästa Bitcoin plånbok för

säkerhet

trezor Besök hemsida

Bästa Bitcoin plånbok för

Låg kostnad

Keepkey Besök hemsida

Att lagra Bitcoin- och kryptovalutamynt på en börs som Coinbase, Binance och Bybit sätter äganderätten till tillgången under allvarlig risk. Statistiskt sett är digital valutautbyte det värsta stället att skydda dina kryptomynt.

I den här guiden kommer vi att bedöma de bästa Bitcoin-hårdvaruplånböckerna enligt vår mening baserat på viktiga användarfunktioner som användarvänlighet, kompatibilitet, säkerhetskopierings- och säkerhetsfunktioner och kryptovalutor som stöds.

Bästa Bitcoin hårdvaruplånböcker

Här är vår lista över de bästa Bitcoin-plånböckerna eller kryptovalutaplånböckerna:

Vad är en Bitcoin / Cryptocurrency Wallet?

En plånbok för Bitcoin eller kryptovaluta är ett viktigt steg för att bli ägare till Bitcoin eller kryptotillgångar. En plånbok är i grunden den digital version av ett bankkonto som låter användare ta emot, lagra och skicka Bitcoin och mynt till människor. Det fungerar som en anslutningspunkt till blockchain-nätverket.

Bitcoin-plånböcker lagrar och skyddar privata nycklar eller hemliga koder som är nödvändiga för att skicka och ta emot digitala tillgångar med enheten. En kryptovalutaplånbok lagrar inte de faktiska mynten och tokens, utan de privata nycklarna som ger åtkomst till den.

För att sammanfatta, en Bitcoin- eller kryptoplånbok är en enhet, mobilapplikation eller webbplats som hanterar och skyddar de privata nycklarna till tillgången.

Varför använda en Bitcoin-plånbok?

En maskinvara för Bitcoin eller kryptovaluta är en typ av enhet som skyddar de privata nycklarna som krävs för att legitimt få tillgång till de lagrade digitala tillgångarna på plånboken. Dessa enheter är specialbyggda elektroniska enheter på storlek som ett USB-minne för att säkra kryptomynt.

Hårdvaruplånböcker kan anslutas online för att möjliggöra överföring av Bitcoin och altcoins från kryptobörser och handelsplattformar. Den kan sedan tas bort till offline för att skydda kryptovalutadata på ett säkert sätt. Det är som att ha ett digitalt bankkonto i din plånbok.

Två av de mest populära och bästa Bitcoin- och kryptovalutahårdvaruplånböckerna i världen som vi kommer att täcka i den här guiden är:

Allvarliga investerare och handlare som kräver högsta säkerhetsnivå och övertygar bör använda en hårdvaruplånbok. Cyberbrottslingar kan potentiellt rikta sig mot de privata nycklarna som lagras på en kryptovalutahandelsplattform i ett utbyteshack.

Med en digital hårdvaruplånbok tillhandahåller en luftsluss mellan internetanslutna enheter och den lagrade tillgången. Att hålla de privata nycklarna säkra på en kryptoplånbok säkerställer att det inte finns någon möjlighet för en hackare att nå den digitala valutan som är lagrad på enheten.

Om en Bitcoin-plånbok stjäls, har de flesta enheter flera säkerhetsåtgärder som en PIN-kod som gör det svårt att komma åt enheten lokalt. Bitcoinägare som köper en hårdvaruplånbok kan skapa en hemlig säkerhetskopieringskod eller återställningsfras. Detta är mycket viktigt när du ställer in enheten, som användarna kan återställa och hämta de lagrade mynt om en Bitcoin & kryptovalutahårdvaruplånbok går förlorad, stulen eller skadad.

Bitcoin & Jämförelse av Crypto Hardware Wallet

Läs tabellen nedan för en snabb jämförelse av de bästa Bitcoin & kryptohårdvaruplånböcker.

Bitcoin & Crypto Hardware Wallet Recensioner

Vi har utvärderat och granskat de bästa hårdvaruplånböckerna på marknaden. Med många företag och tillverkare som utvecklar sina egna hårdvaruplånböcker är det viktigt att köpa den säkraste hårdvaruplånboken från ett pålitligt företag. Utan vidare, här är våra toppval för de bästa Bitcoin- och kryptoplånböckerna.

Ledger Nano X

Nano X är den senaste flaggskeppsprodukten från Ledger som släpptes 2019 och som erbjuder äkta toppmodern säkerhet. Det har blivit den säkraste Bitcoin-hårdvaruplånboken och mobilvänlig i kryptovalutavärlden. Ledger är ett av de största och mest populära plånboksföretagen för kryptovalutahårdvara.

Ledger Nano X bryter nytt territorium genom att fokusera på rörlighet, särskilt dess Bluetooth-tillgänglighet och inbyggda batteri.

storbok nano x

Ledger Nano X har en snygg och robust design med en större digital skärm. Knapparna har ökat i storlek vilket gör det lättare att använda jämfört med föregående modell.

Den har en ökad lagringskapacitet på upp till 100 kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano och många andra altcoins. Ledger X gör det enkelt att överföra olika mynt från olika börser till en enda enhet.

storbok X

En fantastisk funktion i Nano X-modellen är Bluetooth-anslutning. Detta gör det möjligt för Nano X att ansluta till både Android- och Apple (iOS) -telefoner och andra smarta enheter med Ledger Live-appen. Den trådlösa signalen är helt krypterad från början till slut för att skydda mot säkerhetshot.

Det som skiljer denna kryptoplånbok är hur enkelt det är att först konfigurera. Som med andra plånböcker kan installationen vara en komplicerad och tråkig process för de icke-tekniska personerna. Nano X har dock en brantare prispunkt och kanske inte är idealisk för första gången kryptovalutainvesterare.

Ledger Nano S

Ledger Nano S var den första oberoende certifierade hårdvaruplånboken som utvecklades för att skydda kryptovalutor. Det är den överlägset mest populära kryptoplånboken på marknaden och har enligt uppgift sålt 1,5 miljoner enheter.

Ledger Nano S-modellen stöder över 1000 kryptovalutor som:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple (XRP)
 • Binance chain (BNB)
 • Rusa
 • Cardano (ADA)
 • EOS (EOS)
 • USDT
 • tron
 • Monero (XMR)
 • Alla ERC 20-token
 • USDC
 • BAT (grundläggande uppmärksamhetstecken)

huvudbok S-modell

Ledger Nano S har toppmodern säkerhet genom ett säkerhetschip av samma typ som används i pass. Det är som att ha en bankfack i fickan för att lagra dina favoritkryptovalutor.

Enheten är väl utformad med en LED-skärm och metallhölje som gör att den känns mer hållbar i handen. Liksom de flesta hårdvaruplånböcker är enheten ansluten via USB och har Ledger Live-appen för att interagera med enheten.

Programvarugränssnittet kan användas för att visa kontosaldon och göra transaktioner. Programvaruappen är intuitiv, användarvänlig och perfekt för nybörjare. Sammantaget är Ledger Nano S ett perfekt val för nybörjare och innehåller alla säkerhetsfunktioner för att skydda dina kryptotillgångar till ett attraktivt pris..

Trezor T

Trezor T är en andra generationens kryptomaskinplånbok från Satoshi Labs. Satoshi Labs har utvecklat kryptovalutahårdvaruplånböcker sedan 2011 och är ett ansedd och pålitligt företag. Det är en av de mest populära kylförvaringslösningarna hittills och ofta jämfört med Ledger-plånböckerna.

Trezor T-plånboken fungerar med flera valutor och som en lösenordshanterare, tvåfaktorautentiseringsenhet och andra användbara funktioner. En av fördelarna med Trezor T är den digitala pekskärmen som tar bort behovet av små fysiska knappar.

trezor t

Alla operationer som kräver inmatning av konfidentiell data utförs uteslutande på enhetsskärmen. Du kan vara säker på att ingen kommer att se din PIN-kod eller ditt återställningsfrö.

Trezor Model T driver teknologins gränser och bygger på principen om nollförtroende. Det betyder att någon del av ett säkert system kan äventyras någon gång. Detta innebär att om någon del av din hårdvaruplånbok äventyras kommer dina kryptovalutor att förbli helt säkra.

Trezor One

Trezor One lanserades i augusti 2014 och var den första Bitcoin-hårdvaruplånboken som gav säker kylförvaring med flexibilitet att transportera och spendera med bekvämlighet som en het plånbok.

Företaget som grundade Trezor-produkten, Satoshi Labs är en pionjär inom Bitcoin-industrin. Enheten har ytterligare säkerhetsåtgärder som PIN-koder och lösenfraser som gör denna hårdvaruplånbok till ett säkert val för att skydda dina kryptovalutamynt.

Trezor stöder över 600 kryptovalutor som:

 • BTC – Bitcoin
 • ETH / ETC – Ethereum / Ethereum Classic
 • NMC – Namecoin
 • LTC – Litecoin
 • DOGE – Dogecoin
 • ZEC – Zcash
 • DASH – Dash

trezor en

Enheten kommer i en liten formfaktor som gör det enkelt att bära med sig i fickan. Med Trezor One kan du enkelt spendera Bitcoin på språng. Allt du behöver göra är att ansluta din Trezor One till vilken dator som helst och det är det!

Priset på en Trezor One är överkomligt och helt enkelt en mycket bra hårdvaruplånbok för alla typer av kryptovalutainvesterare.

Håll nyckeln

De KeepKey plånboken släpptes 2015 och senare köpt ut av Shapeshift. Enheten är vackert designad men ändå robust konstruktion med en stor skärm. Enheten är ganska större än Ledger Nano X och även Trezor T.

Det är lätt att använda enheten och till ett överkomligt pris. Kryptoanvändare som letar efter en kombination av värde och säkerhet när de hanterar sina kryptovalutaplånböcker bör överväga KeepKey.

Keepkey plånbok

Keep Key-plånboken erbjuder liknande säkerhetsfunktioner som Ledger- och Trezor-plånböckerna men stöder inte så många kryptovalutor.

Det är en perfekt plånbok om du äger flera kryptovalutor eller vill bygga en portfölj med digitala tillgångar. Keep Key har kanske inte ett stort rykte jämfört med Ledger och Trezor. Det är dock enkelt och enkelt att designa enheter som är överkomliga.

Andra Bitcoin & Plånböcker för kryptovaluta

Olika typer av plånböcker som erbjuder olika funktioner med varierande säkerhet, funktioner och pris. Här är en översikt över varje typ av plånbok.

Desktop Cryptocurrency Wallets

Skrivbordsplånböcker är en nedladdningsbar klient i form av en skrivbordsapplikation. Gränssnittet ger en anslutning till din kryptovaluta direkt. Skrivbordsplånböcker kan vara sårbara för hackare som använder skadlig kod, nyckelloggare och socialteknik (t.ex. nätfiske) för att enkelt få tillgång och kompromissa med plånboken. Det rekommenderas att använda ansedda skrivbordsplånböcker som Exodus och Lumi plånbok.

Lumi plånbok är en öppen källkods intuitiv app som passar nybörjare och avancerade användare. Lumi är en icke-förvaringsplånbok, vilket innebär att plånboken inte lagrar användarnas privata nycklar och mnemoniska fraser. Plånboken stöder tusentals tokens och populära tillgångar som BTC, ETH och en av få plånböcker som stöder EOS-tokens. Populära DeFi-tokens kan integreras i Lumi-plånboken. Gränssnittet har utformats så att användarna kan ställa in olika alternativ för plånbokshantering och välja önskade inställningar.

Mobila kryptovalutaplånböcker

Liknar stationära plånböcker, med en mobil plånbok som Mycelium och Trust Wallet kommer med sina egna risker eftersom de privata nycklarna lagras på enheten. Medan de har användarvänlighet och bekvämlighetsfaktor kan smartphones lätt gå förlorade, stulna eller äventyras. De flesta smarttelefonanvändare tänker inte på telefonsäkerhet på samma sätt som för en dator.

Online Cryptocurrency plånböcker

Tillgänglig via internet, online plånböcker som Blockchain lagra dina kryptotransaktioner online som är värd på servrar utanför din kontroll. Även om de kan använda kryptering är de utsatta för hacking.

Alla alternativa (och billigare) metoder för att säkra Bitcoin har inneboende risker och sårbarheter. Alla investeringar ska hållas säkra och det bästa sättet att skydda din Bitcoin är att använda en hårdvaruplånbok.

Pappersvalutaplånböcker

Förmodligen den lägsta säkerhetsformen, den här pappersplånboken består av att lagra de offentliga och privata nycklarna på ett papper (eller liknande) och sedan hålla den på ett säkert ställe, t.ex. familjen. Den här metoden för att lagra din Bitcoin är extremt sårbar för skador, att gå vilse, riva, bleka eller slängas ut av misstag.

Slutsats

På grund av det begränsade utbudet av Bitcoin har digitala tillgångar och andra kryptovalutor ökat i popularitet de senaste åren. Investerare letar efter säkra och säkra sätt att lagra Bitcoin. En av de bästa metoderna för att hålla Bitcoin säker är att använda en hårdvaruplånbok.

I slutändan är varje investerare ansvarig för säkerheten för digitala tillgångar och hoppas att den här guiden om de bästa Bitcoin- och kryptovalutahårdvaruplånböckerna var användbar.

Gilla det här inlägget? Glöm inte att dela det!

Om det finns andra kryptohårdvaruplånböcker som du vill att vi ska granska, lämna oss en kommentar.

Här är också några andra handplockade artiklar som du kan läsa nästa:

 • WazirX Review: Bitcoin, handel & Avgifter
 • Hur man köper Ethereum (ETH) i Australien [för nybörjare]
 • Plus500-recension: Handel med krypto-CFD: er, funktioner & Avgifter
 • 4 bästa ställen att spela Tezos (XTZ) & Tjäna belöningar
 • 5 webbplatser för att demonstrera handel med Bitcoin med virtuella pengar
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map