Hvorfor Blockchain kan være en spillveksler for Pharma

Pasienten venter

Legemiddelindustriens primære mål er å få mer effektive medisiner til pasienter raskere, det er så enkelt som det. Eller er det?

Når du åpner panseret på en bil, under er det mange bevegelige deler som må fungere i kor. Hvor godt disse delene fungerer sammen for å drive bilen fremover, bestemmer hastigheten du går og bensinen du bruker.

De samme prinsippene gjelder alle kliniske studier. Et farmasøytisk selskap vil sponse en studie, ofte bruke en eller flere kliniske forskningsorganisasjoner (CROs) til å administrere studien, og en rekke medisinske nettsteder og etterforskere vil bli kontraktet for å rekruttere og administrere pasientene. Til støtte for dette har du alle mulige funksjoner, legemiddelforsyning, sikkerhetsrapportering, forskriftskrav og sikkerhetsbehov å imøtekomme. Mange bevegelige deler og mye data. Jo mer kompleks studien når det gjelder pasienter, nettsteder, land og partnere, jo mer data å kontrollere. Når du begynner å utvide denne modellen på tvers av flere studier innen og på tvers av farmasøytiske selskaper (og CRO) innen forskjellige terapeutiske områder og territorier, er veksten i data eksponentiell.

Kan du stole på dataene dine?

Historisk sett, for å håndtere dette, blir studiedata ofte duplisert, kopiert og lagret flere ganger i et antall systemer for en rekke selskaper. Dette er ikke tilsiktet, men ofte et resultat av omstendigheter som:

  • Mangel på integrasjon mellom ulike eksisterende applikasjoner
  • År med oppkjøp og fusjoner som skaper mange eldre systemer
  • Programvaretilpasning og internt arbeid
  • Inkonsekvente og utdaterte prosesser

Uansett årsak kan dette skape store problemer når du prøver å koordinere, rapportere og korrelere data som fører til omfattende omarbeid, manuell verifisering og gjennomgang. Dette fører igjen alltid til forsinkelser i studien og høyere kostnader.

Og selv om tiden for å markedsføre medisiner er åpenbart viktig for ventende pasienter, er det også viktig for legemiddelprodusenter og ikke bare fordi det koster mer jo lenger tid en studie tar (som den gjør).

Klokka tikker

De fleste kan være klar over at narkotikapatenter i USA er i 20 år. Det mange kanskje ikke vet er at det øyeblikket et legemiddelpatent blir arkivert og registrert, begynner klokken å tikke de 20 årene. Hvis det tar 10 år å gå gjennom prøvefasene før et legemiddel blir godkjent og markedsføres, har patentet bare ti år igjen. Det er den virkelige kostnadsimplikasjonen og en del av grunnen til at medisiner kan virke så dyre som produsenten ofte har begrenset tid til å hente tilbake sin enorme R&D koster før patentet utløper.

Det anslås at farmasøytiske selskaper mister $ 600 000 i potensiell inntekt for hver dag et forsøk er forsinket for et nisjemedisin, $ 8 millioner per dag for en suksess. I følge Clinical studier.gov nettsted det er for tiden over 350 000 forsøk som kjører over hele verden.

Blockchain som dataaktivator

Evnen til å takle disse utfordringene er hvorfor Blockchain kan være en spillveksler for Pharma.


Hva om individuelle studiedata kan være på et sikkert, kontrollert sted med en full innebygd revisjonsspor. Hva om vanlige delte bransjedata kan lagres i én kilde til sannhetsregister som alle de som trenger det, kan få tilgang til og oppdatert via en strukturert konsensusmodell. Hva om pasienter kunne eie sine personlige data på ett sted. Hva om farmasøytiske selskaper kunne fokusere på konkurransefortrinn i stedet for å adressere vanlige problemer i bransjen. Alle disse vil spare betydelig tid og penger individuelt og samlet for farmasøytiske selskaper og forbedre opplevelsen for studieteam og pasienter. Dette er hva Blockchain kan aktivere!

Basert på denne modellen, selv om bare noen få prosent av disse forsøkene gjør det på markedet, hvis Blockchain sparer bare en dag per studie gjennom å forbedre tiden for å rekruttere pasienter, betale etterforskere, overvåke nettsteder eller forbedre samsvar som vil rettferdiggjøre kostnadene flere ganger . Imidlertid, anvendt riktig, har Blockchain potensialet til å øke betydelig større gevinster. Husk billigere, raskere studier åpner muligens også veien for rimeligere medisiner i pasientens hender raskere.

blockchain i legemidler

Rett tid, riktig sted

Historisk har farmasøytiske selskaper fokusert på sine egne behov og mål, noe som er forståelig, men sett fra et bransjeperspektiv har dette etterlatt potensielle hull i å søke å løse vanlige problemer og forbedringsmuligheter som vil være til fordel for alle. Selv om dette krever forhåndsinvesteringer og samarbeid, hvis det gjøres riktig, vil det deretter frigjøre selskapets ressurser for å fokusere på virkelige verdiskapingsaktiviteter.

Dette er grunnen til at Pharma trenger å legge merke til blockchain, det kan være en spillendrende aktivator for bransjen og bør ikke sees på som bare en annen teknologi. Det erstatter ikke eksisterende teknologier, men kan brukes på riktig måte og kan utfylle og forbedre dem, noe som skaper en jevnere, raskere strøm av data og informasjon.

Les også: Blockchain In Pharma

Lære mer

I denne videoen fremhever 101 Blockchains noen av områdene der blockchain kan hjelpe Pharma-industrien å komme fremover sammen og øke hastigheten på den kliniske prøveprosessen dramatisk. Men hvis blockchain skal ha den innvirkning det kan ha i denne bransjen, krever det også en ny kollektiv tankegang fra alle de involverte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map